Keine Inhalte/Widgets in dieser Seitenleiste vorhanden.

Det verkar inte finnas något stopp för bitcoin just nu, eftersom världens främsta digitala tillgång når en annan topp för året och det högsta priset sedan januari 2018.

Bitcoin handlas för närvarande till sitt högsta pris på nästan tre år när det nådde 14 320 dollar under morgonens asiatiska handelssession. Förflyttningen bygger det femte gröna veckoljuset i rad då tillgången fortsätter att marschera stadigt högre och slå tidigare toppar.

Cirka 3% har lagts till priset på BTC under det senaste dygnet och det är nu mindre än 40% från det högsta värdet på 20 000 USD. Det här är tredje gången bitcoin har toppat 14 000 dollar och det ser ut att hålla och till och med ta sig till nästa milstolpe på 15 000 dollar.

Bitcoin Dominans vid 6 månaders hög

Bitcoin har ätit in sina syskoners marknadsandel eftersom dess dominans toppar 65% för första gången sedan slutet av maj i år enligt Tradingview.com. Analytiker har dock noterat att det kan slå motstånd.

Analytiker börjar ifrågasätta om valet har något inflytande på priserna eftersom det fanns massiva pumpar under åren efter tidigare amerikanska val.

I tal med CNBC: s Squawk Box, uppgav miljardärens tidigare hedgefondförvaltare Mike Novogratz att digitala tillgångar har varit starka nyligen med möten som trotsar mycket av valosäkerheten.

“ Kryptovaluta bjöds hela natten … vi är på en tjurmarknad i #bitcoin. Fed kommer att fortsätta skriva ut. Mindre skattemässigt, mer Fed, bra för krypto. Vi har passerat Rubicon när det antogs. ”

Analytiker föreslår nu att gynnsamma valresultat (i det blå hörnet) kan utlösa en ny rally som kan ta tillgången hela vägen upp till tidigare toppar.

Annars på Crypto Markets

Ethereums priser lyfts vanligtvis när storebror flyttar, men de har fått en ytterligare boost genom den efterlängtade utplaceringen av insättningsavtalet som har inlett en ny era av insatser.

ETH har vänt 5% på dagen för att nå en topp på $ 405 där det förblir vid skrivande stund. Ingen ytterligare fart har uppnåtts ännu så tillgången kan mycket väl dra tillbaka något. Nästa stora etapp för Ethereum blir när Beacon Chain startar runt 1 december.

De flesta altcoins har haft mindre vinster under det senaste dygnet, men de är i allmänhet fortfarande nere på veckan då storebror slukar sina marknadstak.

Von admin