Keine Inhalte/Widgets in dieser Seitenleiste vorhanden.

Euroopan keskuspankin (EKP) presidentti Christine Lagarde on sanonut, että bitcoinia oli tarpeen säätää maailmanlaajuisesti, koska yhtenäinen kryptovaluutta-asetus toimisi parempana vaihtoehtona mahdollisten porsaanreikien kattamiseksi.

Bitcoinille välttämätön maailmanlaajuinen sääntely

EKP: n presidentti totesi keskiviikkona (13. tammikuuta 2021) Reuters Next -konferenssin haastattelussa, että bitcoinia on käytetty laittomaan toimintaan, kuten rahanpesuun. Lagarde kommentoi myös bitcoinin hintojen volatiliteettia ja kutsui ensimmäistä kryptovaluutta spekulatiiviseksi omaisuudeksi.

Bitcoinin ja muiden salausvarojen sääntelyn suhteen Lagarde sanoi, että ponnistelujen tulisi olla maailmanlaajuisia. Ote haastattelusta kuuluu:

„Bitcoin on erittäin spekulatiivinen voimavara, joka on harjoittanut hauskaa liiketoimintaa ja mielenkiintoista ja täysin tuomittavaa rahanpesutoimintaa … Sääntelyn on oltava. Tätä on sovellettava ja sovittava […] maailmanlaajuisesti, koska jos on paeta, sitä käytetään. „

Samaan aikaan tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Lagarde puhuu bitcoin-sääntelystä. Aikana Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) toimitusjohtajana Lagarde sanoi, että „kansainvälinen sääntely ja asianmukainen valvonta“ olivat välttämättömiä syntyvälle teollisuudelle.

EKP: n presidentin maailmanlaajuisen salauksen sääntelyn vaatimuksen keskellä eri maat tulevat salauksen sääntelykehyksineen. Kuten BTCManager ilmoitti joulukuussa, Ukrainan salausvaluutan sääntelyä koskeva luonnos hyväksyttiin ensimmäisessä käsittelyssä Ukrainan parlamentissa.

Pakistanin valvontavirasto pyrkii myös luomaan

Pakistanin valvontavirasto pyrkii myös luomaan vankan sääntelypolitiikan Pakistanin kryptoalalle. Lisäksi Yhdysvaltain finanssirikosten valvontaverkosto (FinCEN) julkaisi ehdotetun salauksen lompakon sääntelyn, joka näki salausyhteisön reaktiot.

Myös sääntelyviranomaiset varoittavat edelleen bitcoinin riskialttiista ja epävakaasta luonteesta. Esimerkiksi Yhdistyneen kuningaskunnan Financial Conduct Authority (FCA) varoitti äskettäin kauppiaita olemaan varovaisia ​​yrityksiä tarjoamaan salattuja korkotuottoisia sijoitusohjelmia (HYIP). Aiemmin tammikuussa FCA: n salausjohdannaisten vähittäiskaupan kielto tuli voimaan.

Vaikka Lagarde on huolissaan bitcoinista ja sen käytöstä, EKP: n päällikkö on pyrkinyt digitaaliseen euroon. Kuten BTCManager on aiemmin ilmoittanut, Lagarde vakuutti, että ehdotettu digitaalinen euro ei korvaa perinteistä fiat-vastaavaa, vaan toimii täydentävänä roolina.

Von admin